Microsoft вимагає через суд анулювати штраф в 899 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft вимагає через суд анулювати штраф в 899 млн євро

Казна та Політика
159
Американська комп'ютерна корпорація Microsoft звернулася до суду першої інстанції з проханням анулювати вирішення Єврокомісії, прийняте в лютому ц.р. про накладення штрафу на компанію у розмірі 899 млн євро.
Відповідно до повідомлення компанії, даний крок Microsoft є спробою отримати роз'яснення від суду. У свою чергу представник Єврокомісії Джанатан Тодд відзначив, що накладення штрафу юридично обгрунтовано, передає Reuters.
У лютому ц.р. софтверний гігант був оштрафований Європейською комісією на 899 млн євро за невиконання розпоряджень, накладених на компанію у зв'язку з порушенням антимонопольного законодавства. Загальна сума рекордного штрафу з урахуванням первинних стягнень склала 1,68 млрд євро.
Коментуючи це рішення, комісар ЄС з питань конкуренції Нелі Крус відзначила, що Microsoft стала першою за 50 років компанією, що проігнорувала санкції Єврокомісії. У відповідь на це повідомлення Microsoft оголосила, що ці штрафи відносяться до "минулому" і до вже "дозволених питань", що не стосуються нинішньої діяльності компанії.
У 2004р. Єврокомісія оштрафувала Microsoft на 407 млн євро за зловживання своїм домінуючим положенням на ринку, що виявляється в тому, що компанія вимушує покупців своєї операційної системи Windows одночасно купувати і медіапрогравачі Windows Media Player.
У липні 2006р. Єврокомісія оштрафувала компанію ще на 280,5 млн євро за невиконання розпорядження до 21 червня 2006р.
Microsoft оскаржила це рішення і вимагала визнати незаконним вимога надати конкурентам початковий код серверної операційної системи і виплатити штраф у зв'язку зі зловживанням домінуючим положенням на європейському ринку. Проте в середині вересня 2007р. Європейський суд першої інстанції відхилив позов Microsoft до Єврокомісії, погодився з доводами Єврокомісії і залишив в силі накладений штраф.
Компанія пообіцяла виконати всі вимоги Єврокомісії, проте вимагала виплати високих роялті за надання початкового коду, що було розцінене Єврокомісією як невиконання її рішення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас