Російські акції - найдешевші в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські акції - найдешевші в Європі

Фондовий ринок
212
Рівень цін на російському фондовому ринку говорить про те, що інвестори втрачають до нього довіру у зв'язку тим, що інфляція підсилюється, а податки стримують зростання прибутку найбільших нафтових компаній, пише агентство Bloomberg.
Для індексу РТС початок нинішнього року став найгіршим з 1998 року. 50 компаній, що входять в індекс, у якому переважають енергетичні компанії, торгуються на рівні, що перевищує їхні прогнозовані прибутки в 9,52 рази. Цей рівень є мінімальним показником серед 10 найбільших фондових ринків Європи, він нижчий від індексу ринків, що розвиваються, MSCI Emerging Markets на 29%.
На думку Bloomberg, поєднання максимального за останні п'ять років рівня інфляції та збільшення нафтових податків на 45% викликало зниження РТС на 3,9% з початку року.
Він торгується з 17%-вим дисконтом до британського FTSE 100, вартість якого перевищує очікуваний прибуток вхідних у нього компаній в 11,5 рази. У французького CAC цей показник становить 11,3, для німецького DAX - 11,8.
ВАТ "Роснафта" відстало від індексу енергетичних компаній ринків, що розвиваються, MSCI Emerging Markets Energy Index на 41% з моменту IPO в 2006 році. Коефіцієнт вартості акцій компанії до прибутків, що очікуються, становить 11,8, тоді як, для порівняння, у китайської CNOOC - 13,3. У ВАТ "ЛУКОЙЛ" цей показник дорівнює 7,32.
Уряд протягом двох місяців може розробити план зниження податків на нафтові компанії з метою подолання стагнації видобутку, заявив у квітні міністр енергетики та промисловості Віктор Христенко.
"Відбудеться перерозподіл податків з нафтового на інші сировинні сектори", - вважає керуючий директор з інвестиційної стратегії United Capital Partners Олексій Заботкін. На його думку, це може негативно вплинути на прибутки таких компаній, як ВАТ "ГМК "Норильський Нікель", ВАТ "Уралкалій" і ВАТ "Сильвініт".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас