Словаччина буде прийнята в єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина буде прийнята в єврозону

152
Словаччина відповідає всім критеріям Маастрихтського договору, що стосується прийняття держави ЄС у єврозону. Однак Європейський центральний банк побоюється подальшого зростання інфляції в країні.
Європейська комісія і Європейський центральний банк (ЄЦБ) оголосили 7 травня, що Словаччина готова до вступу в єврозону. Братислава відповідає всім критеріям, передбаченим Маастрихтським договором 1992 року, повідомляє агентство dpa. Якщо рекомендації ЄЦБ та Єврокомісії будуть схвалені міністрами фінансів країн ЄС на зустрічі в липні, то Словаччина перейде на євро вже в 2009 році.
Правда, представник ЄЦБ, виступаючи на прес-конференції у Франкфурті-на-Майні, закликав уряд Словаччини вжити заходів, направлених на приборкання інфляції. У цей час вона становить 2,2 відсотки - на 1 відсоток нижче від максимально можливої позначки 3,2 відсотки. Однак експерти Європейського центробанку вважають, що в країні велика небезпека зростання інфляції. Основні фактори ризику - брак робочої сили на ринку праці і зростаючі ціни на електроенергію.
Словаччина стане 16-ою державою ЄС і другою країною колишнього Східного блоку, що приєдналася до єврозони. В 2007 році євро було введено в Словенії, що вступила в Євросоюз одночасно зі Словаччиною - в 2004 році.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас