Дубина сподівається за найближчі два місяці розвернути нафтопровід "Одеса-Броди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина сподівається за найближчі два місяці розвернути нафтопровід "Одеса-Броди"

Енергетика
165
Нафтопровід "Одеса-Броди" зможе перейти на роботу в аверсному режимі (у напрямку Бродів) до кінця першого півріччя поточного року. Про це на прес-конференції повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.
"Думаю, питання буде вирішене до кінця першого півріччя" - сказав Дубина.
Голова НАК уточнив, що для зміни маршруту роботи нафтопроводу необхідно замінити нинішню технологічну нафту марки Urals легкою каспійською нафтою. У зв'язку із цим держкомпанія "Укртранснафта" сьогодні веде переговори про закупівлю 485 тис. т такої нафти.
При цьому Дубина не відповів, яким чином буде вирішено питання з компанією ТНК-ВР, що нині качає російську нафту нафтопроводом у напрямку Одеси.
Нагадаємо, на вчорашній зустрічі із главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною президент Віктор Ющенко висловився за вирішення питання про перехід нафтопроводу "Одеса - Броди" в аверсний режим до 22-23 травня поточного року.
Раніше про свою готовність надати 5 млн. тонн нафти на рік для транспортування по нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі заявляв Азербайджан.
Тепер "Одеса-Броди" працює в реверсному режимі та експлуатується компанією ТНК-ВР. В 2007 році по нафтопроводу було протранспортовано 9,1 млн. тонн нафти
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас