Кабмін хоче звільнити 5 губернаторів. Через ціни і борги за зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче звільнити 5 губернаторів. Через ціни і борги за зарплату

247
Кабінет Міністрів має намір ініціювати звільнення 5 голів обласних державних адміністрацій, що мають найгіршу ситуацію з погашенням заборгованості за зарплату і найгіршу цінову ситуацію в регіонах. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу.
Зокрема, за його словами, Кабмін прийняв рішення на наступному засіданні уряду заслухати 5 губернаторів та у випадку, якщо ситуація в їхніх регіонах не покращиться, Кабмін буде ініціювати їхнє звільнення.
Турчинов не уточнив, губернаторів яких областей Кабмін вважає найгіршими.
Він відзначив, що ці губернатори будуть визначені за результатами аналізу Міністерства економіки і даними Державного комітету статистики.
Віце-прем'єр відзначив, що низка регіонів ігнорує можливість закупити реалізовані держрезервом борошно, цукор і м'ясо для стабілізації цінової ситуації у своєму регіоні.
За словами Турчинова, це свідчить або про нездатність працювати або про свідомий саботаж.
Як повідомлялося, 25 квітня Турчинов заявив про протидію київської мерії товарним інтервенціям дешевих продуктів з Держкомрезерву, зокрема мерія рекомендувала київській владі утриматися від одержання та реалізації на ринках міста м'яса з Держкомрезерву.
На 1 квітня розмір невиплачених зарплат збільшився на 3,5% у порівнянні з 1 січня до 692,427 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас