АМКУ оштрафував молочників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував молочників

Аграрний ринок
331
"Молочники" проштрафилися на закупівельних цінах. Сумське обласне відділення АМКУ оштрафувало на 77 тис. грн. 6 молокопереробних підприємств - повідомила прес-служба АМКУ.
Увагу антимонопольного комітету привернули дії ВАТ "Вімм-білль-данн Україна", ДП "Аромат", ПП "Рось", ТОВ "Малка-транс", ВАТ "Шосткінський міськмолкомбінат" і ЗАТ "Гадячсир".
Як установили фахівці антимонопольного відомства, дані підприємства, починаючи з кінця 2007 року, одночасно знижували ціни на закупівлю коров'ячого незбираного молока в населення Сумської області.
Закупівельні ціни були поступово знижені з 2 грн. до 1,8-1,6-1,3 грн. за літр. При цьому, закупівельні ціни на молоко для сільських господарств області залишалися стабільними. Крім того, зниження цін на закупівлю молока в населення супроводжувалося підвищенням цін на готову молочну продукцію підприємств.
"Чергова спроба молокопереробних підприємств заробити наддоходи за рахунок селян припинена, - відзначив, коментуючи ситуацію, голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Отже, порушники зобов'язані негайно встановити економічно обґрунтовані ціни на закупівлю молока в населення". Відповідно до рішення Сумського відділення АМКУ, штрафи склали по 12 тис. грн. для кожного з п'яти підприємств, що визнали неправомірність своїх дій, і 17 тис. грн. - для ЗАТ "Гадячсир".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас