Газ із завтрашнього дня може і не подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ із завтрашнього дня може і не подорожчати

Енергетика
260
Учора прес-служба Нацкомісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) повідомила "Сьогодні", що до порядку денного засідання комісії не внесене питання про підвищення із травня на 3% ціни для газ для населення. Якщо порядок денний не зміниться, це означає, що обіцяного Кабміном підвищення газу, використовуваного для побутових потреб та опалення житла, з 8 травня не буде.
Нагадаємо: 9 квітня ц.р. уряд прийняв постанову №346, у якій, зокрема, рекомендував НКРЕ, починаючи із травня і до грудня, поступово піднімати ціну на газ - на 3% щомісяця для тих, хто споживає менше 12 тис. куб м. на рік (сюди потрапляють всі користувачі газовими плитами в містах і більшість жителів сільських будинків, опалювальних газом) і на 5% для тих, хто споживає понад 12000 куб. м газ на рік. Тобто, до грудня газ "для народу" повинен подорожчати на 24-40% залежно від обсягу споживання або, як мінімум, з нинішніх 31,5 коп. до 40,4 коп. і, як максимум, для тих, хто спалює більше 1000 "кубів" на місяць, з 1,17 грн. до 1,74 грн. за куб. м.
У той же час наше джерело в Кабміні повідомило, що вчора прем'єр-міністр Юлія Тимошенко провела нараду, на яку було запрошено і керівництво НКРЕ. Це, на думку джерела, означає, що до порядку денного засідання НКРЕ, призначеного на 8 травня, внесуть питання про подорожчання газу.
У прес-службі НАК "Нафтогаз України" ситуацію вчора не коментували, однак раніше глава прес-служби Валентин Землянський припускав у коментарі для "Сьогодні", що ціна на газ для населення виросте на 3% саме після засідання НКРЕ 8 травня, а "заднім числом" її перераховувати не будуть
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас