Президент хоче ввести цензуру в Інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент хоче ввести цензуру в Інтернеті

267
Ще перед травневими святами президент України Віктор Ющенко і голова РНБО Раїса Богатирьова видали указ про забезпечення інформаційної безпеки України, відповідно до якого Кабмін і СБУ протягом трьох місяців повинні розробити "правові механізми виявлення, фіксації, кваліфікації, блокування та видалення з українського сегмента мережі інтернет інформації, поширення якої заборонено законодавством України".
А до серпня парламент повинен розглянути відповідний законопроект. Як пояснив "Сьогодні" "нунсовець" Юрій Стець, такий закон потрібний, щоб не допустити поширення в інтернеті інформації, що суперечить українському законодавству, на зразок розпалення расової або релігійної ворожнечі, пропаганда жорстокості, заклики до скинення конституційного ладу.
Втім, як говорить Стець, поки неясно, яким чином буде моніторитися інтернет і хто цим буде займатися, але такий законопроект, на його думку, цілком може схвалити парламентський комітет з питань свободи слова.
Масмедіа вже охрестили цей указ спробою введення цензури в інтернеті. В Українській асоціації медіа-юристів уже склали застереження майбутнім "модераторам".
Думки людей, які спілкуються в інтернеті, взагалі ж, подібні: така ініціатива важко здійсненна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас