У БЮТ розповіли, як збільшити бюджет Києва в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ розповіли, як збільшити бюджет Києва в три рази

138
Якби продаж комунального майна і земель столиці відбувався на аукціонах, то бюджет Києва був би в три рази більшим. Про це сьогодні на прес-конференції заявила лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко в Київраді Тетяна Меліхова.
"Якби земельні ділянки, майно міської громади було б продане або передане в оренду з аукціону, то ми б мали в бюджеті міста Києва три річні бюджети", - зокрема сказала Меліхова.
За її словами, незаконно були передані 2,5 тис. га земель, а 80% об'єктів комунальної власності були приватизовані на неконкурентних принципах, що означає, що надходження в бюджет столиці були мінімальні. На її переконання, це дало б можливість збільшити соціальні виплати Київраді втроє.
Меліхова також підкреслила, що всі надбавки, які одержують учителі, медики та соціальні робітники, не є примхою або доброю волею діючого мера, оскільки це є рішенням Київради, повідомляє УНІАН.
Вона також відмітила, що саме фракція БЮТ ініціювала установу муніципальних надбавок для медиків - 50% до посадового окладу, вчителям - 20% до посадового окладу.
Меліхова також сказала, що Леонід Черновецький як керівник виконавчої влади "зобов'язаний дотримуватися рішень, проголосованих Київрадою". За її словами, через темні угоди діючої влади громада Києва позбулася банку "Хрещатик", а комунальні ЗМІ займаються лише піаром Блоку Черновецького.
Нагадаємо, дострокові вибори київського міського голови і депутатів Київради відбудуться 25 травня. На посаду мера столиці претендують 79 кандидатів. На думку соціологів, найбільші шанси на перемогу мають нинішній мер Леонід Черновецький і Віталій Кличко. Також у виборах беруть участь Олександр Турчинов від Блоку Юлії Тимошенко, екс-мер Олександр Омельченко і Микола Катеринчук (блок "Наша Україна - Народна самооборона").
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас