Бернанкі побоюється збільшення дефолтів по іпотечних кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанкі побоюється збільшення дефолтів по іпотечних кредитах

267
Збільшення прострочених платежів по іпотечних кредитах і дефолти позичальників становлять істотну небезпеку для американської економіки, заявив голова Федеральної резервної системи Бен Бернанкі, закликавши Конгрес ужити додаткових заходів для полегшення цих проблем, повідомляє Associated Press.
"Високий рівень прострочень платежів і дефолтів може зробити істотний ефект на ринок житла, що може перелитися на фінансові ринки та інші галузі економіки", - сказав Бернанкі в понеділок, виступаючи в Колумбійській школі бізнесу в Нью-Йорку. "Отже, заходи щодо запобігання дефолтів, яких можна уникнути, уживають не тільки в інтересах позичальників і кредиторів. Усі зацікавлені в цьому", - додав він.
Торік у США була запущена процедура вилучення 1,5 млн. будинків у зв'язку з несплатою кредиту, що на 53% вище, ніж в 2006 році, сказав Бернанкі. Цього року, за його словами рівень дефолтів, швидше за все, буде ще вищим.
Для того щоб полегшити ситуацію, Бернанкі знову звернувся до Конгрес із проханням надати Федеральному житловому управлінню, що займається страхуванням іпотечних кредитів, більше свободи дій, для того щоб мати можливість допомогти позичальникам, які можуть втратити свої будинки. Він також закликав законодавців продовжити роботу над законами з реформування діяльності державних Fannie Mae і Freddie Mac, що спеціалізуються на видачі іпотечних позик. Крім того, голова ФРС сказав, що обидва іпотечні кредитори повинні швидко почати дії для залучення нового капіталу.
Парламентське обговорення даних пропозицій і інших заходів, що стосуються ринку житла, заплановано на цей тиждень.
Причини, що лежать в основі збільшення рівня прострочень по платежах і дефолтів, варіюються час від часу, що необхідно враховувати при розробці превентивних заходів, сказав Бернанкі. Наприклад, у деяких районах Нової Англії та американського Приозер'я, у штатах Міннесота, Мічиган і Вісконсин, високий рівень прострочень по іпотечних платежах збігається з різким підвищенням рівня безробіття, підкреслив голова ФРС. З іншого боку, у Каліфорнії, Флориді та деяких районах Колорадо, підвищення кількості прострочень фіксувалося під час зниження рівня безробіття при падінні цін на житло, відзначив Бен Бернанкі.
Голова ФРС підкреслив, що масові прострочення платежів через різке падіння цін на житло - явище досить нове, і організації, що працюють у сфері іпотеки, повинні розробити нові та гнучкі стратегії для вирішення подібних проблем.
У ФРС розраховують, що рішуче пом'якшення грошово-кредитної політики, що виявилося найагресивнішим за останні десятиліття, допоможе оздоровленню американської економіки в другій половині року за підтримки урядової програми стимулювання на $168 млрд., які вже минулого тижня стали надходити на банківські рахунки
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас