Євро виріс до долара на заявах ФРС про негативні наслідки іпотечної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро виріс до долара на заявах ФРС про негативні наслідки іпотечної кризи

Валюта
496
Євро виріс до долара під час торгів у вівторок на заяві голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке про те, що затримки з виплатою іпотечних кредитів позначаться на економічному зростанні, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:27 МСК курс долара до євро опустився до $1,5516 з $1,5496 у понеділок.
"Інвестори усвідомлюють, що економіці США загрожує рецесія, - відзначає аналітик UBS Джеффрі Ю. - Ринок не хоче штовхати долар нагору після його недавнього стрибка".
У понеділок Б.Бернанке заявив, що збільшення дефолтів по іпотечних кредитах може привести до ще більшого зниження цін на будинки і завдати тим самим збиток всій економіці та фінансовій системі. Він сказав, що банки повинні списати частину іпотечних кредитів, і підтримав ідею про створення федерального агентства, що буде рефінансувати проблемні кредити.
"Ми очікуємо продовження зростання євро, - говорить економіст Barclays Capital Девід Форрестер. - Проблеми в американській економіці не зникли, і коментарі Бернанке це підтверджують".
Опубліковане 5 травня дослідження ФРС показало, що 70% американських банків підняли ставки по кредитах. Для порівняння: у січні цей показник був на рівні 45%.
"Ситуація для долара непроста, - говорить аналітик Commonwealth Bank of Australia Ричард Грейс. - Коментарі Бернанке можуть викликати падіння долара". На його думку, долар може подешевшати до євро до $1,56 протягом найближчих днів.
Євро може зміцнити позиції на очікуваннях збереження базової ставки Європейським центральним банком на поточному рівні.
ЄЦБ збереже ставку на рівні 4% річних на засіданні 8 травня, вважають всі 53 опитані Bloomberg економісти.
На торгах у понеділок євро виріс до долара на максимальне значення майже за два тижні після того, як голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше назвав інфляційні ризики істотними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас