Тимошенко занепокоєна рівнем розрахунків регіонів за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко занепокоєна рівнем розрахунків регіонів за газ

Енергетика
116
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко стурбована станом внутрішніх розрахунків за природний газ. Про це вона заявила сьогодні на нараді із главами місцевих адміністрацій і керівниками газових організацій.
"Ситуація з розрахунками областей за природний газ є тривожною. Ці розрахунки не здійснюються вчасно, не ведуться в повному обсязі. Уряд і бюджет не можуть нескінченно направляти кошти на покриття дефіциту розрахунків за природний газ", - сказала Тимошенко.
Прем'єр-міністр підкреслила, що розрахунки за спожитий природний газ були і залишаються для уряду темою національної безпеки України.
"Ми не можемо спостерігати за тим, як в одних областях розраховуються майже на 100%, а в інших областях - не дотягують навіть до 60%. Це говорить про недбале ставлення до системи розрахунків, про відсутність відповідальності в тих керівників, які сьогодні такі розрахунки демонструють", - додала вона.
Тимошенко звернула увагу на той факт, що більшість газових підприємств в Україні є приватними.
Як повідомлялося, дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії Нафтогаз України - Газ України має намір з 1 червня 2008 року відключити від газопостачання підприємства комунальної теплоенергетики, які на цей термін не забезпечать 100% розрахунків за спожите в опалювальний сезон 2007-2008 років паливо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас