Американські регулятори розширюють контроль над нафтовими компаніями і ринками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські регулятори розширюють контроль над нафтовими компаніями і ринками

Енергетика
107
Американські регулятори планують розширити контроль над нафтовими компаніями і ринками енергоносіїв, пише The Wall Street Journal.
Федеральна торговельна комісія США розробляє правила, які повинні запобігти маніпуляції різними ринками, і бере до уваги такі сценарії, як, наприклад, недопоставка на ринок. Відповідно до закону 2007 року, FTC має повноваження втручатися в роботу нафтових ринків, якими традиційно займається Комісія з ф'ючерсної торгівлі товарами.
"FTC може діяти настільки рішуче, наскільки захоче, - говорить колишній глава одного з підрозділів CFTC Майкл Грінбергег. - У них є досить сил, щоб домогтися серйозного підвищення прозорості на цих ринках".
У цьому місяці юридичний комітет палати представників Конгресу США проводить слухання із приводу цін на бензин, і вже викликав на них генерального секретаря ОПЕК Абдаллу аль-бадрі.
У цей час ніхто не знає, чи вплинули спекуляції на збільшення нафтових цін, і якщо так, то якою мірою. Однак при цінах, що досягають $120 за барель, Вашингтона готовий поставити під сумнів філософію вільного ринку, що вже давно панує на ринках енергоносіїв, відзначає The Wall Street Journal.
"На початку ми проведемо широку перевірку відносно можливих видів дій, які варто заборонити, - заявив заступник голови бюро з конкуренції FTC Девід Уеллс. - Це стосується можливості спекуляцій на нафтовому ринку. Ми також візьмемо до уваги можливе перетинання повноважень із іншими федеральними агентствами".
Повноваження CFTC також можуть бути розширені. Це агентство буде контролювати поки нерегульовану онлайнову торгівлю ф'ючерсами на енергоносії, якщо в Конгресі пройде відповідний законопроект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас