Портнов погрожує суддям, що заборонили продаж ОПЗ, відповідальністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов погрожує суддям, що заборонили продаж ОПЗ, відповідальністю

Казна та Політика
167
Призначений урядом на посаду голови Фонду держмайна Андрій Портнов заявляє, що рішення Одеського господарського суду про припинення приватизації Одеського припортового заводу є незаконним і Кабінет Міністрів його буде оскаржувати. Про це він сказав в ефірі 5 каналу в понеділок, повідомляє "Українська правда".
"Цей позов подала громадська організація, що має смішну назву, здається "Зеленка". Вона подала позов в Одеський господарський суд. Ви знаєте, що такі суперечки вирішуються винятково в окружному адміністративному суді Києва", - сказав Портнов.
Тому, за його словами, "усі судді, які причетні до блокування цього питання, будуть обов'язково притягнуті до дисциплінарної відповідальності".
"Завтра відповідні подання вже надійдуть у Вищу раду юстиції. Сьогодні депутати нашої політичної сили їх готують. Повірте, усі судді, які за межами юрисдикції, визначеної законом, будуть гратися в ці ігри, будуть притягнуті до відповідальності", - додав Портнов.
Він також відзначив, що "блокування ФДМУ з боку Управління державної охорони є абсолютно незаконним і також одержить свою оцінку".
"Сьогодні 50 депутатів від нашої політичної сили підписали конституційне подання в КС щодо незаконності діяльності УДО і щодо порядку призначення керівника та заступника керівника", - сказав Портнов.
Коментуючи заяву Президента Віктора Ющенка про те, що він не допустить силового протистояння у ФДМУ, Портнов відзначив:
"Мені сподобалася одна фраза, сказана Президентом. Він сказав наступне: "Я буду стояти чітко на базі Конституції". Ви знаєте, абсолютно цинічно звучить, особливо після того, як КС розповів Президентові, яким чином мати свої відносини з Кабміном".
Він також нагадав, що в 2007 році Президент виступав за приватизацію ОПЗ. "Президент повинен звернутися до глави свого секретаріату Віктора Балоги. Він йому покаже листи, які пан Балога адресував на адресу тодішнього прем'єра Віктора Януковича, де він вимагав прямо протилежного - терміново приватизувати Одеський припортовий завод", - сказав Портнов.
"Тому нехай він проведе консультації з Балогою і нехай визначаться, нехай займуть якусь одну точку зору. Я думаю, що це вже консультанти роблять все можливе і неможливе, щоб підставити Президента та зупинити залучення інвестицій на це підприємство, що розкрадається щодня", - додав він.
Відповідаючи на запитання, що він буде робити у випадку свого усунення від влади, Портнов відповів: "Якщо я не знайду себе в політиці, я піду вирощувати помідори та інші сільськогосподарські культури".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас