Суд призупинив приватизацію ОПЗ. До проведення екологічного аудиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд призупинив приватизацію ОПЗ. До проведення екологічного аудиту

Казна та Політика
146
Господарський суд Одеської області призупинив приватизацію Одеського припортового заводу (Одеська область) до проведення екологічного аудита. Про це журналістам 5 травня повідомив депутат Одеської міської ради, голова громадської організації "Зеленка" Олексій Гончаренко, що звернувся з відповідним позовом у суд, передають "Українські новини".
Гончаренко уточнив, що суд вирішив зупинити будь-які дії щодо приватизації заводу до проведення обов'язкового екологічного аудиту.
"Я подав позов проти Одеського припортового заводу для того, щоб зобов'язати завод і Фонд держмайна України провести обов'язковий екологічний аудит ВАТ "Одеський припортовий завод" до його приватизації, як цього вимагає закон України "Про екологічний аудит" і закон України "Про приватизацію державного майна", - сказав Гончаренко.
За його словами, перше слухання справи щодо його позову відбулося 5 травня, представник відповідача в суд не з'явився, і суд прийняв рішення наступне засідання провести 16 травня.
"Але головне - дійсно, сьогодні я, як це не дивно, переконався, що все-таки справедливість є, і в нашім місті, і в нашій державі. Суд прийняв рішення - зупинити будь-які дії щодо приватизації Одеського припортового заводу до проведення передбаченого законом обов'язкового екологічного аудита", - сказав Гончаренко.
Як повідомлялося, конкурс із продажу ОПЗ був оголошений 20 лютого, аукціон призначений на 6 травня.
15 квітня Президент Віктор Ющенко Указом № 359/2008 зупинив дію розпорядження №261-р Кабінету Міністрів від 11 лютого 2008 року "Про затвердження Умов проведення конкурсу із продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".
21 квітня ФДМ підписав відповідний наказ.
25 квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою від 24 квітня призупинив Укази Президента щодо відновлення Валентини Семенюк-Самсоненко на посаді керівника ФДМ, а також визнав незаконними всі рішення керівництва Фонду щодо припинення приватизації ОПЗ.
Тимошенко також представила в. о. голови ФДМ - Андрія Портнова, що 25 квітня заявив про те, що конкурс із продажу ОПЗ відбудеться 20 травня.
Одеський державний припортовий завод уведений в експлуатацію в 1978 році, ВАТ "Одеський припортовий завод" створено 16 червня 2004 року.
Статутний фонд - 798,544 млн. гривень.
Завод розташований у безпосередній близькості від Одеси на березі Аджаликського лиману. Спеціалізація - виробництво аміаку та карбаміду, перевантаження хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
Одеський припортовий завод - монополіст на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолодження і перевантаження аміаку
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас