Болівія має намір націоналізувати компанію Entel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болівія має намір націоналізувати компанію Entel

Казна та Політика
89
Уряд Болівії має намір націоналізувати найбільшу в країні телекомунікаційну компанію Entel, якою наполовину володіє італійська Telecom Italia. Таку заяву зробив президент Болівії Ево Моралес, передає Associated Press.
Він також повідомив про плани повернути під контроль держави чотири газові компанії, якими володіють іноземні інвестори. Е.Моралес не уточнив умов націоналізації, проте зазначив, що за співробітниками будуть збережені робочі місця.
У травні 2007 р. уряд Болівії звинуватив компанію Entel в тому, що вона не доплатила в казну 60 млн дол. у вигляді податків і штрафів. Податкова служба країни заявила, що заборгованість Entel становить 54,3 млн дол.
Entel - найбільша в Болівії телекомунікаційна компанія, контролююча 80% ринку міжміського зв'язку і 70% мобільному зв'язку, була приватизована в середині 1990 рр. У 1996 р. Болівія передала Telecom Italia 50% акцій і право оперативного управління Entel в обмін на подвоєння вартості компанії та інвестування 610 млн дол. в модернізацію її активів. Telecom Italia стверджує, що інвестувала в Entel 720 млн дол., проте уряд звинувачує компанію в невиконанні інвестиційних зобов'язань.
Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що президент Венесуели Уго Чавес підписав указ про націоналізацію найбільшого в країні сталевиробника Siderurgica del Orinoco (Sidor).
Про це повідомив сам президент, виступаючи по телебаченню. Експроприація Sidor була проведена без виплати будь-якої компенсації її материнській компанії Ternium SA, яка зажадала за свою частку як мінімум 4 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас