Золото подешевшало через зміцнення долара й падіння нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото подешевшало через зміцнення долара й падіння нафти

Банківські метали
524
Ціна на золото впала на тлі зміцнення курсу американського долара і падіння цін на нафту.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-йоркській товарній біржі, NYMEX, червневий контракт на поставку золота подешевів на $18,70, або на 2,1%, до $876,80 за трійськую унцію.
Липневий контракт на поставку платини подешевшав на $38,50, або на 1,9%, до $1940,10 за трійськую унцію. Липневий контракт на поставку срібла впав на $0,48, або на 2,8%, до $16,64 за трійськую унцію. Липневі ф'ючерси на поставку міді закрилися зі зниженням на $0,05, або на 1,4%, на позначці $3,88 за фунт. Червневий контракт на поставку палладія подешевів на $9,15, або на 2,1%, до $431,65 за трфйськую унцію.
На валютному ринку американський долар торгувався на максимальні за два місяці значеннях проти ієни й демонстрував стабільність проти євро. Учасники ринку очікують засідання ФРС США, що відбудеться 30 квітня, де буде вирішуватися питання про зниження ставки, але багато хто думають, що це буде останнім скороченням вартості коротких грошей в Америці в короткостроковій перспективі.
Останнім часом американська валюта перебуває вочевидь на підйомі. Після досягнення історичного мінімуму 22 квітня, що був зафіксований на поначці $1,6019, американець відвоював у євро 2,3%. Тоді, 22 квітня, президент ФРБ Далласа Ричард Фішер висловив свою стурбованість тим, що інфляція може перерости в справжню проблему. Фішер останнім часом голосує проти зниження ставки ФРС. Багато в чому президент ФРБ Далласа прав, тому що прагнення знижувати ставку ФРС приводить до того, що спекулянти розігрівають ринки сировини, що приводить до підвищення інфляційного тиску.
В останні дні, багато в чому завдяки непоганим макроекономічним даним із США, ринок серйозно переоцінив імовірність зниження ставки ФРС, а також уже припускає її підвищення під кінець року. Підтримку американській валюті роблять і заяви представників ЄЦБ. Президент Європейського центрального банку Жан Клод Тріше підкреслив у своєму інтерв'ю австрійському телебаченню, що він стурбований надмірним зміцненням євро останнім часом, але все-таки бачить головним завданням ЄЦБ боротьбу з інфляцією та забезпечення стабільності цін.
На такому тлі індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара стосовно кошика із шести основних валют світу, виріс на 0,3% до 72,83. Зміцнення долара викликало різке падіння котирувань на нафтовому ринку. В остаточному підсумку, всі ці фактори негативно позначилися на вартості золота.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас