Долар виріс до євро до 3-тижневого максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро до 3-тижневого максимуму

Валюта
1522
Долар виріс до євро у вівторок до тритижневого максимуму на очікуванні сигналів від Федеральної резервної системи (ФРС) США про припинення зниження ставок, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів 29 квітня курс долара до євро піднімався до $1,5541 - максимальної позначки з 3 квітня. До 8:40 у середу він склав $1,5574. З початку квітня долар подорожчав до євро на 1,4%.
"Якщо ФРС і не стоїть вже наприкінці циклу скорочення ставок, то вона до нього близька, - вважає глава валютних операцій AIG Financial Products Джефф Гладстейн. - Не думаю, що долар істотно зміцниться, однак він намагається намацати ґрунт під ногами".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що трейдери оцінюють імовірність її збереження на рівні 2,25% річних на засіданні 30 квітня в 20%. Шанси на збереження ставки незмінної на засіданні в червні оцінюються в 70%.
Ослабленню євро сприяв вихід статистики, що показала падіння роздрібних продажів у Європі у квітні на максимальне значення більш ніж за чотири роки.
"Уповільнення росту американської економіки поширюється на інші країни, - вважає аналітик Man Global Research Майкл Малпіді. - Долар найближчим часом буде зміцнювати позиції".
У середу на долар можуть вплинути дані з ВВП США. Темпи економічного росту США в першому кварталі 2008 року сповільнилися до 0,5% з 0,6% у четвертому кварталі, думають опитані Bloomberg економісти. Міністерство торгівлі США опублікує попередні дані в 16:30.
Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), що відслідковує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, як передбачається, збільшився на 2,1%. У четвертому кварталі він піднявся на 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас