Буш: Економіка США переживає складні часи через інфляцію і нестабільність на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш: Економіка США переживає складні часи через інфляцію і нестабільність на ринку нерухомості

Казна та Політика
281
Економіка США переживає складні часи через зростання цін на продукти харчування і енергоносії, а також у зв'язку з нестабільністю на ринку нерухомості.
Таку заяву зробив президент США Джордж Буш на прес-конференції в Білому домі.
При цьому він звинуватив конгрес США в бездіяльності і небажанні запроваджувати в життя пропоновані їм економічні заходи. "Цілком зрозуміло, що багато американців турбуються про те, що безпосередньо впливає на товщину їх гаманця - будь-то ціни на паливо і продукти харчування або вартість іпотеки і кредитів на освіту - і чекають дій від вибраних ними конгресменів. Але, на жаль, вони не отримують від них нічого окрім бездіяльності", - цитує Associated Press слова Дж.Буша.
Нагадаємо, що 25 квітня ц.р. Дж.Буш також заявив, що в США спостерігається спад економіки. Проте, на його думку, часткове повернення прибуткового податку допоможе стимулювати її активність. Так, виплати по поверненню прибуткового податку варіюється від 300 дол. до 1 тис. 200 дол. Це входить в план по виділенню 168 млрд дол. для стимулювання американської економіки, підписаний американським президентом в лютому ц.р. 152 млрд дол. з цієї суми буде виділено в 2008 р., інше - наступного року. На думку Дж.Буша, виплати компенсують американцям підвищення цін на газ і продукти харчування.
24 січня 2008 р. Дж.Буш, міністр фінансів США Генрі Полсон і спікер палати представників Ненсі Пелосі оприлюднили економічний план, спрямований на стимулювання споживчого попиту, паралізованого кризою subprime. Вироблений пакет заходів передбачає податкові знижки для індивідуальних платників податків, малого і середнього бізнесу в цілому на суму 150 млрд дол., або 1% від річного ВВП США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас