Держкомрезерв просить Л.Черновецького визначити заходи для наповнення продовольчого ринку м"ясом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомрезерв просить Л.Черновецького визначити заходи для наповнення продовольчого ринку м"ясом

Аграрний ринок
165
Держкомрезерв просить голову Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького визначити заходи для наповнення продовольчого ринку м"ясом та м"ясопродуктами. Відповідного листа комітет надіслав меру Києва, повідомили у прес-службі Держкомрезерву.
"Незважаючи на попередні домовленості, адміністраціями ринків заходи щодо організації продажу продовольчих товарів за прийнятними цінами практично ігноруються.
Так, при спроможності Держкомрезерву забезпечити щоденну реалізацію 20 т м"яса фактично реалізовано 24 квітня - 5 т, 25 квітня - 4 т, а 26, 29 квітня і до 6 травня адміністрації ринків відмовляються приймати для реалізації м"ясо свинини охолоджене. 26 квітня керівництво ринків відмовилося від цих постачань, мотивуючи тим, що робочий день закінчувався о 13:00.
Зрештою ця продукція була поставлена до мережі супермаркетів. Враховуючи вищевикладене, прошу Вас остаточно визначитися щодо заходів, які вживаються Держкомрезервом для наповнення продовольчого ринку м"ясом та м"ясопродуктами, і зобов"язати посадових осіб Київської міської державної адміністрації, районних державних адміністрацій, керівників суб"єктів підприємницької діяльності забезпечити максимальне сприяння здійсненню цих заходів", - зазначено в листі.
Як повідомив голова Держкомрезерву України Михайло Поживанов, сьогодні Держкомрезерв здатен забезпечити постачання на ринки 20 т свинини, у мережі супермаркетів та на переробні підприємства вже надходить 150 т щодобово.
Нагадаємо, що відповідно до доручень Кабінету Міністрів щодо стабілізаційних заходів на ринку харчових продуктів Держкомрезервом України з 24 квітня організовано постачання напівтуш охолодженої свинини на продовольчі ринки Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас