Влада Великобританії запідозрила цінову змову власників супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Великобританії запідозрила цінову змову власників супермаркетів

Казна та Політика
143
Кілька торговельних мереж Об'єднаного Королівства піддалися ретельній перевірці з боку офіційної влади на предмет "сумлінної конкуренції". Серед них: Tesco, Asda, Morrisons і Sainsbury's.
Чиновників, що стежать за сумлінною конкуренцією на внутрішньому ринку, привернули високі ціни на кока-колу, зубну пасту і туалетний папір. Влада вже звернулася з офіційним запитом про ціни до постачальників цих товарів, серед яких такі відомі компанії як Procter & Gamble, GlaxoSmithKline та Unilever, повідомляє британська The Daily Telegraph.
Якщо влада зможе довести наявність змови, то учасникам нечесної гри загрожує штраф до 10% від річного обороту. Торговельні мережі поки заперечують свою провину.
Із квітня минулого року ціни в британських супермаркетах виросли в середньому на 5,5%. Деякі продукти подорожчали більше ніж на 50%, наприклад, макаронні вироби та вершкове масло. Товариство захисту прав споживачів уже висловило побоювання, що роздрібні мережі використовують світове зростання цін для довільного підвищення цін на продукти харчування
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас