У Росії заборонять дешеву горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії заборонять дешеву горілку

Казна та Політика
154
Уряд Росії схвалив нові заходи боротьби з нелегальною алкогольною продукцією в роздрібному продажі.
Зокрема, для пляшки горілки буде введена обов'язкова мінімальна ціна - 70 рублів. Всі продажі спиртного будуть декларуватися, а вторинне використання тари заборонять.
Крім того, уряд має намір направити в магазини співробітників Федеральної податкової служби зі сканером штрих-коду і ноутбуком. Вони будуть перевіряти легальність алкоголю на полицях. Також обговорюється розміщення в магазинах спеціальних терміналів, де покупець зможе сам перевірити, наскільки справжня куплена ним пляшка.
Нарешті, МВС проробляє зміни в законах, які вводили б карну і додаткову адміністративну відповідальність за ненадання відомостей в ЕГАИС. У даний момент виробника алкоголю можна лише позбавити ліцензії. Тих же, хто працює без неї, покарати практично неможливо.
Зараз, за даними Мінфіну, горілка дешевше 70 рублів за півлітра становить 13,4 відсотки ринку. При цьому в Калмикії, Кабардино-Балкарії, Краснодарському краї і Дагестані її частка досягає 30-65 відсотків. У середньому житель Росії випиває щорічно 12,26 літра алкоголю. 2,7 літри з них становить нелегальна продукція
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас