Долар виріс до євро на очікуванні сигналів від ФРС про припинення зниження ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро на очікуванні сигналів від ФРС про припинення зниження ставок

Валюта
592
Долар виріс до євро в ході торгів у вівторок на очікуваннях, що на засіданні 29-30 квітня Федеральна резервна система США натякне на припинення зниження базової процентної ставки, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:14 курс долара до євро склав $1,5571 проти $1,5657 у понеділок.
Минулого тижня долар подорожчав до євро на 1,2%, тому що трейдери знизили очікування відносно скорочення ставок у США, а статистика показала ознаки уповільнення економічного росту в єврозоні.
"Якщо ми ще й не досягли дна відносно ставок, то дуже близькі до цьому, - вважає аналітик Bank of New York Mellon Group Саймон Дерик. - Зараз на ринку відбувається зміна настроїв".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що трейдери оцінюють імовірність її збереження на рівні 2,25% річних в 18% проти 6% тижнем раніше. Шанси на збереження ставки на засіданні в червні оцінюються в 72%.
Ослабленню євро сприяв вихід статистики, що показала падіння роздрібних продажів у Європі у квітні на максимальне значення більш ніж за чотири роки.
Крім того, Deutsche Bank оголосив про перший квартальний збиток за останні п'ять років, викликаний списанням вартості кредитів на операції із викупу паперів, забезпечених активами, на суму 2,7 млрд євро. Прибуток BMW знизилася в першому кварталі на 17%.
У вівторок на долар може вплинути статистика із споживчого сектора США. За оцінками опитаних агентством Bloomberg економістів, індекс споживчої довіри в США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, знизився у квітні до 61,1 пункту з 64,5 пункту в березні. Ці дані будуть опубліковані в 18:00.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас