ООН очікує зниження світових цін на рис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН очікує зниження світових цін на рис

Казна та Політика
173
Світові ціни на рис незабаром можуть знизитися, хоча малоймовірно, що вони повернуться до рівня попередніх років, вважає представник Організації продовольства та сільського господарства ООН в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Хе Ченьчжу.
Країни - провідні виробники та експортери рису в цей час різко збільшують обсяги його виробництва, - сказав Хе Ченьчжу в інтерв'ю агентству Рейтер.
Поточні ціни на рис просто непомірно високі. Ми сподіваємося, що ситуація на світових ринках рису трохи полегшиться, але не слід думати, що ціни повернуться до колишнього низького рівня. Ціни залишалися низькими занадто довго, - відзначив Хе Ченьчжу.
За даними Міжнародного валютного фонду, світові ціни на продовольство за останні три роки зросли на 60%, а з 2001 року - більш ніж у два рази. Світовий Банк оцінює зростання цін за останні три роки більш ніж на 80%.
Світові ціни на зерно у зв'язку з його дефіцитом досягли десятилітнього максимуму. Це пов'язано з неврожаєм зерна, підвищенням експортних мит на продовольчі товари та переходом багатьох країн через зростання цін на нафту з бензину на біопаливо, для вироблення якого використовуються кукурудза і рапс. Багато фермерів скорочують посівні площі продовольчого зерна. Світові запаси зернових зараз досягли найнижчого рівня за останні 30 років
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас