Зниження цін на дорогоцінні метали триватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження цін на дорогоцінні метали триватиме

Банківські метали
1895
На світовому ринку дорогоцінних металів в останні декілька місяців тривало стабільне зростання цін. І лише нещодавно ціни на золото, срібло і платину почали відступати від своїх рекордних значень, передає Reuters.
Тим часом експерти відзначають, що надалі падіння цін на цю сировину, швидше за все, триватиме. Причому, на їхню думку, лідером падіння стане срібло, оскільки на даний момент пропозиція цього металу значно перевищує попит, і маловірогідно, що ситуація зміниться.
"Історичний досвід показує, що коли на ринку дорогоцінних металів починається корекція, срібло виявляється серед лідерів падіння. Можна навіть сказати, що цей ринок більш волатильний і більше схильний до цінових коливань", - вважає аналітик Societe Generale Стівен Бріггс.
Не кращим чином може позначитися на ринку срібла і корекція американської валюти. Річ у тому, що минулого тижня долар досяг рекордного мінімуму по відношенню до євро. Проте, після цього вже істотно відіграв втрачені позиції, і в даний час більшість інвесторів роблять ставки на швидке зміцнення долара по відношенню до решти світових валют. "Падіння валюти США не може тривати вічно. Відповідно, якщо долар почне рости, ціни на сировину, швидше за все, почнуть знижуватися, і срібло може опинитися серед лідерів падіння", - вважає С.Бріггс. На його думку, наступного року середня ціна унції золота складе близько 900 дол. (в порівнянні з 1025 дол. цього року), а унція срібла опуститься до відмітки 15,5 дол. (19,20 дол. цього року).
Тим часом за період з 1 січня по 17 березня ц.р. ціни на срібло підскочили більш, ніж на 40%, тоді як золото виросло в ціні на 20%. "Є всі підстави вважати, що ціни на срібло впадуть більше, ніж на золото. У будь-якому разі, в процентному вираженні. Тим більше не можна забувати про те, що останнім часом попит на срібло знижується", - вважає представник Heraeus Вольфганг Ржесніок-Росбах. Так, на думку деяких аналітиків, у 2008р. надлишок срібла на ринку складе близько 2500 т. Для порівняння, в 2007 р. цей показник складав 900 т. "Швидше за все, враховуючи співвідношення попиту і пропозиції, ціни на срібло незабаром почнуть різко знижуватися", - запевняє аналітик UBS Джон Рід.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас