Долар виріс до євро цього тижня на максимальне значення в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро цього тижня на максимальне значення в квітні

Валюта
461
Долар виріс до євро на цьому тижні на максимальне значення у квітні у зв'язку з посиленням очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) США припинить знижувати процентні ставки, повідомило агентство Bloomberg.
До 16:00 МСК курс долара до євро склав $1,5611 проти $1,5682 на закриття торгів у четвер у Нью-Йорку і $1,5817 18 квітня.
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку показує, що трейдери оцінюють імовірність її збереження на нинішньому рівні 2,25% річних на засіданні ФРС 30 квітня 26% проти 2% тижнем раніше.
"Можливо, після наступного тижня ФРС припинить скорочувати ставку, і це створює опору для долара, - говорить аналітик Rabobank International Джеремі Стреч. - Також приходить розуміння, що єврозоні також загрожує уповільнення економічного зростання".
У березні індикатор грошової маси в єврозоні M3, що використовується Європейським центральним банком для прогнозування інфляції, виріс на 10,3% після збільшення в лютому на 11,3%, тоді як опитані Bloomberg економісти очікували підвищення на 10,6%. Як вважають експерти, уповільнення зростання грошової маси може дати ЄЦБ можливість знижувати процентні ставки.
Перевищення прибутковості німецьких дворічних держоблігацій над аналогічними американськими паперами зменшилося до 143 базисних пунктів - мінімального значення з 24 березня.
Індекс, що відслідковує курс долара до валют шести основних торговельних партнерів США, піднявся в п'ятницю на ICE Futures до 73,03 пункту - найвищого рівня за останній місяць. 17 березня він падав до рекордних 70,698 пункту.
Зміцненню долара сприяли дані, що свідчать про те, що деякі сектори американської економіки справляються зі спадом на ринку житла. Обсяг замовлень на товари тривалого користування без урахування транспортного обладнання збільшився минулого місяця на 1,5%, тоді як експерти прогнозували підвищення лише на 0,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас