Українські НПФ будуть переведені на МСФЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські НПФ будуть переведені на МСФЗ

Казна та Політика
128
Недержавні пенсійні фонди (НПФ) будуть переведені на міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ). Про це журналістам повідомив сьогодні заступник голови Державної комісії регулювання ринку фінансових послуг Євген Григоренко, передає кореспондент РБК-Україна. Він відзначив, що відповідні зміни до законодавства в даний час розробляються Комісією.
"Сьогодні є національні стандарти, але ми зіткнулися з тим, що кожен розуміє їх по-своєму. І навіть кваліфіковані економісти, дивлячись на цю звітність, інколи не можуть зрозуміти, що відбувається в цьому НПФ. Тому ми зараз розробляємо для них єдину методику, згідно з якою щодня оцінюватиметься вартість чистих активів. Наша позиція з цього питання тверда, учасники ринку проти цього заперечували, але ми в цій дискусії поставили крапку", - сказав Є.Григоренко.
Він також відзначив, що критерієм фінансової ефективності роботи НПФ стане оцінка вартості одиниці пенсійного внеску. Для розміщення вказаної інформації про діяльність НПФ Держкомфінпослуг має намір надавати свій сайт. "Щоб всі могли бачити, наскільки ефективно працює учасник ринку, чого він коштує", - пояснив Є.Григоренко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас