ФДМУ: З початку року від приватизації до держбюджету надійшло 635 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ: З початку року від приватизації до держбюджету надійшло 635 млн грн

Казна та Політика
166
Надходження від приватизації до держбюджету з початку року становлять майже 635 млн грн, за даними ФДМУ.
Зокрема від приватизації надійшло 237 млн грн, оренда - 203 млн грн, дивідендів - 195 млн грн. У I кварталі 2008 р. надійшло 373 млн грн або 20,23% плану.
У Фонді держмайно повідомили, що мають намір виставити на продаж 11,71% акцій ЗАТ "Санаторій-профілакторій "Золоті піски" (с. Щасливе, Херсонська обл.) за початковою ціною 2,165 млн грн. Торги повинні відбутися 23 травня ц.р. Прийом заявок припиняється за три дні до аукціону.
Також ФДМУ продасть на фондовій біржі 25,98% акцій Центральної збагачувальної фабрики "Стахановська" (Луганська обл.) номінальною вартістю 19,795 млн грн, згідно з планом розміщення акцій підприємства. Документ передбачає, що торги відбудуться через місяць після публікації інформації про їх проведення.
Ті, що залишилися 0,61% держакцій підприємства буде запропоновано на пільговий продаж упродовж двох місяців після ухвалення рішення про реалізацію акцій. У власності орендаря - ТОВ "Вугілля-південь" залишається 73,41% акцій номінальною вартістю 55,924 млн грн.
Приватизація цілісного майнового комплексу Державного ВАТ "Центральна збагачувальна фабрика "Стахановська", переданого в оренду ТОВ "Вугілля-південь", здійснюється шляхом перетворення його у ВАТ.
Напередодні Президент Віктор Ющенко заявив, що Україні потрібна загальнонаціональна концепція приватизації. Такий план, за його словами, повинен бути розроблений на декілька років. "Наша мета - залишити за державою контроль за монополіями, а все інше треба віддати бізнесу, у нього це краще виходить (управляти економікою)", - зазначив В.Ющенко. Прибуток від приватизації, на думку Президента, повинен бути направлена на подальший розвиток економіки, а не на споживання цих коштів.
Нагадаємо, 16 січня 2008 р. Кабінет міністрів затвердив перелік господарських суспільств, державні пакети яких підлягають першочерговому продажу в 2008 р. У їх числі Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, держпакети акцій ВАТ "Укртелеком", Одеський припортовий завод і шість блок-пакетів (25% + 1 акція) обленерго.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас