Пшениця подешевшала до мінімуму з листопада після збільшення Києвом квот на експорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшениця подешевшала до мінімуму з листопада після збільшення Києвом квот на експорт

Аграрний ринок
308
Ціни на пшеницю впали в четвер до мінімального за останні 6 місяців рівня, після того як Україна, один з найбільших світових експортерів зерна, збільшила розмір квот на експорт.
Зниженню цін сприяли також прогнози про майбутній гарний урожай зерна в Західній Європі, Канаді, Причорномор'ї, пише The Financial Times.
У Чикаго ціни на пшеницю впали майже до $8,04 за бушель ($295,6 за тонну), що на 40% нижче лютневого максимуму і відповідає рівню листопада минулого року.
У Парижі продовольча пшениця коштувала 187,25 євро за тонну, що є мінімальним рівнем з липня минулого року.
Поки ціни на пшеницю на 70% вищі, ніж рік тому.
Аналітики сподіваються, що рішення України викличе пом'якшення обмежень на експорт, введених іншими країнами: Росією, Аргентиною, Казахстаном.
За прогнозом International Grains Council урожай зерна складе цього року у світі 645 млн тонн проти 603,5 млн тонн в 2007 році, цьому буде сприяти збільшення посівних площ і гарні погодні умови.
Уряд України збільшив квоту на експорт пшениці з 200 тис. тонн до 1,2 млн тонн, ячменя - з 400 тис. тонн до 900 тис. тонн. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла на цьому тижні також про можливість повного скасування обмежень
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас