Комітет Сенату США висловився за приєднання України і Грузії до ПДЧ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Сенату США висловився за приєднання України і Грузії до ПДЧ

Казна та Політика
134
Комітет іноземних справ Сенату США 22 квітня ц.р. прийняв резолюцію № 523 на підтримку приєднання України та Грузії до ПДЧ.
Про це повідомляє прес-служба МЗС України. Ініціатором резолюції виступив голова комітету сенатор Джо Байден, а також - співголова комітету від республіканців сенатор Ричард Лугар і всі три кандидати в президенти США: сенатори Джон Маккейн, Барак Обама і Хілларі Клінтон.
Комітет одноголосно проголосував в інтересах резолюції. Голосування повним складом Сенату очікується наступного тижня.
Необхідно відзначити, що вчора союз країн Центральної Європи, відомий як "Вишеградська четвірка" (Чехія, Словаччина, Угорщина і Польща), підтримав плани України та Грузії щодо вступу в НАТО. "Члени "Вишеградської четвірки" вважають, що приєднання України та Грузії до Плану дій про членство в НАТО стане важливим кроком на шляху до поглиблення співробітництва в сферах політики, колективної оборони та безпеки, а також інших сферах", - говориться в заяві союзу.
На останньому саміті НАТО, що пройшов 2-4 квітня ц.р. у Бухаресті, члени альянсу під тиском Німеччини та Франції відмовили Києву і Тбілісі в негайному наданні ПДЧ, незважаючи на те, що на користь якнайшвидшої інтеграції цих країн у Північноатлантичне співтовариство активно виступав президент США Джордж Буш. Однак учасники НАТО пообіцяли, що Україна та Грузія рано чи пізно вступлять в альянс, а надання їм ПДЧ може відбутися вже в грудні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас