Долар може обвалитись до 4,5 гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може обвалитись до 4,5 гривні

Валюта
7316
У четвер повинна відбутися рада Нацбанку, на якій, за прогнозами голови НБУ Володимира Стельмаха, можуть прийняти важливе рішення - про розширення так званого коридору курсу гривні.
Нагадаємо: на сьогодні курс перебуває в межах 4,95-5,25 гривні за долар, а офіційно 1 долар уже три роки коштує 5,05 гривні.
"Коридор можуть розширити втричі - до 4,50-5,50 гривні за долар, - вважає заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Ігор Львов. - За цим піде поступове здешевлення долара до 4,50 гривні. Ми це проходили в 2005 році, під час першого прем'єрства Тимошенко, коли для боротьби з інфляцією курс долара за одну ніч упав з 5,30 до 5,05 гривні. Наприклад, у Росії за 2 роки долар знизився з 34 до 25 рублів за долар.
У той же час член ради НБУ нардеп Василь Горбаль запевнив, що сьогодні коридор ніхто не планував розширювати і він сумнівається, що це питання буде вирішуватися. "Питання, що буде обговорюватися на раді - це наші рекомендації уряду щодо антиінфляційних заходів", - повідомив він.
"Здешевлення долара вплине на стримування інфляції, - заявив відомий економіст Віктор Лисицький. - У нас ростуть ціни на продукти, а їх за долари ніхто не купує. Можливо, подешевшає на пару відсотків імпорт: побутова техніка, мобільники, автомобілі. Стануть біднішими власники доларових внесків".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас