Ціни на м'ясо ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на м'ясо ростуть

Аграрний ринок
458
Ціни на продукти з наближенням Великодня усе сильніше шокують покупців: мармурову свинячу вирізку на столичному Бессарабському ринку вже можна купити за 120 гривень.
Фахівці кажуть, що м'ясо в Україні - це політика, і тоді, коли воно дорожчає, і тоді, коли вирізують худобу, і тоді, коли обманюють селянина на закупівельних цінах і набивають кишені посередникам. Додайте до вартості інфляцію, постійні розмови про подорожчання, стабільну політичну нестабільність, ціни на пальне, корми і заробіток виробника - м'ясо виходить золотим.
Свинина по 40, 50, 60, 70, 80, 100 грн. перед Великоднем - це не межа. За кілька днів до свят звичною стане ціна мінімум 60 гривень. По суті - це недорого, говорять продавці, якщо враховувати транспортні витрати, санітарні перевірки, місце на ринку. Однак, за оцінками експертів, адекватна ціна із прибутком продавцеві - у середньому 35 гривень.
"Основну частку собівартості виробництва становлять корми десь на 60-70%. Дивлячись на ланцюжок від виробника до безпосередньо споживача, ми бачимо, що найбільша частка цієї доданої вартості - все-таки на рівні продавця", - вважає аналітик Ольга Мозгова.
В Україні поки головна причина подорожчання продуктів і м'яса зокрема - розмови про подорожчання. Ніде немає цінового ажіотажу перед святами. Навпаки ціни знижуються, оскільки підвищується пропозиція, конкуренція.
В Україні споживач іде на ринок охоче купувати дорожче, тому що все навколо дорожчає. Змініть своє ставлення до цін перед цим Великоднем.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас