Зростання цін на нафту починає впливати на світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на нафту починає впливати на світову економіку

Фондовий ринок
305
У вівторок, вже можна сказати традиційно, котирування цін на нафту на світових торговельних площадках обновили історичні максимуми. На Міжконтинентальній біржі ICE у Лондоні вартість бареля марки Brent зміцнилася майже на 2 долари в порівнянні з попередніми максимумами й досягла рівня 116.70 дол. за барель.
На біржі New York Mercantile Exchange вартість бареля нафти марки Light Sweet Crude досягала значення 118.90 дол. за барель. Також варто відзначити, що цінам продажу нафтових контрактів на NYMEX усього 10 пунктів не вистачило, для того щоб досягти рівня 120 дол. за барель. Серед причин зміцнення котирувань на нафту варто в першу чергу відзначити зниження курсу американського долара, який вчора впав до мінімального значення за всю історію торгів стосовно євро - до рівня 1.6018.
З початку цього місяця протягом 8-ми з 17-ти торговельних сесій котирування цін на нафту досягали рекордного значення. У результаті цього вартість нафти за цей місяць зміцнилася майже на 20%, що починає робити свій негативний вплив на темпи росту світової економіки. Вчора зміцнення нафтових котирувань призвело до зниження фондових індексів в усім світі. Зниження американських індексів було найбільш значним.
За підсумками торгів у вівторок DJIA знизився до 12726, втративши в ціні майже 1 %, S&P500 також упав майже на 1% до 1376. Найбільше втратив у ціні індекс технологічних компаній Nasdaq, що знизився на 1.3% до 1881 пункту. Менш значно знизилися фондові індекси Європейських країн. Німецький індекс DAX, французький CAC-40 і британський FTSE показали зниження в середньому на 0.5%. Найменше втратили в ціні російські фондові індекси. Приміром, індекс RTS упав усього лише на 0.3% до 2160.
Продовжує втрачати позиції національний фондовий індекс ПФТС, що за результатами торгів у вівторок упав більш ніж на 35 пунктів ( - 4%) до мінімального значення за останні 11 місяців - 887.85 пунктів. Варто відзначити, що індекс без особливої праці зміг перебороти психологічну підтримку на рівні 900 пунктів, і у випадку якщо падіння індексу продовжиться такими ж темпами, до кінця місяця котирування можуть знизитися в район ще на 10 % у район 810 - 820 пунктів.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас