Хрущовки накриє фламінго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хрущовки накриє фламінго

Нерухомість
745
У Сімферополі планується реконструювати двох- і триповерхові житлові будинки квартальної забудови за методом "фламінго": на старі будинки, побудовані в 1960-х рр., будуть надбудовувати верхні поверхи.
Як повідомив заступник міністра будівельної політики та архітектури Криму Степан Лапичак, пілотний проект зі збільшення поверховості будинків розробляє алуштинське відділення інституту "КримНДІпроект", а реконструкцією хрущовок займеться ТОВ "Кримінвестбуд-2005", що вже реалізувало аналогічний проект в Алушті. "Цей підрядник хоче будувати, тому що сьогодні знайти вільні ділянки в місті досить складно, і має досвід реалізації таких проектів", - сказав Лапичак. "Сам будинок ми не навантажуємо, вага поверхів перерозподіляється на стіни плити - ноги фламінго, - пояснив принцип реконструкції заступник міністра. - Тобто виходить автономна конструкція, що накриває будинок, як саркофаг. При цьому кількість поверхів може бути необмежена".
Сімферопольська міськрада визначила для реалізації цього проекту два триповерхові будинки на вул. Київській в центральній частині міста. Будинки перебувають у напіваварійному стані. "Для міста це багато чого дасть - інвестор за свій рахунок поміняє повністю в цих будинках усе: розведення, замінить всі труби каналізації, водопроводу, газу, тобто зробить все те, на що в нас не вистачає грошей", - сказала заступник сімферопольського мера Марина Чернова.
За інформацією Степана Лапичака, будівельний процес займе рік-півтора. Але перш ніж приступити до реконструкції, інвестор повинен буде отримати стовідсоткову згоду мешканців. "Зараз іде робота з переконання цих мешканців", - сказав заступник міністра. Він повідомив, що квартира в реконструйованому будинку буде коштувати на 20% дешевше, ніж на ринку: "З огляду на те, що інфраструктура зовнішніх мереж підведена, два-три поверхи житлового будинку вже є, не треба платити за проект землевідведення".
Директор "Кримінвестбуд-2005" Іван Ткаченко повідомив, що компанія зробила передпроектні розробки по пілотних будинках у Сімферополі. "Трикімнатна квартира отримає 50 кв. м, а двокімнатна - у межах 20 кв. м додаткової житлоплощі. Від того, що ми будемо надбудовувати зверху, думаємо одержати близько 20% прибутку від вкладених грошей", - повідомив Ткаченко.
Якщо пілотний проект увінчається успіхом, то таким же методом у Сімферополі буде реконструйований цілий квартал.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас