"Юджин" торгується за "Троїцький " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Юджин" торгується за "Троїцький "

Нерухомість
348
Як стало відомо, консалтингова компанія "Острів", яку Київська міськадміністрація вибрала оцінювачем незакінченого будівництва ТРЦ "Троїцький", підрахувала розмір можливої компенсації ТОВ "Юджин". Тепер справа за урядом і Держуправлінням справами - чи погодяться вони з такою цифрою.
Адвокат компанії "Смартхолдинг" і представник інвесторів ТОВ "Юджин" Андрій Вишневський повідомив, що, за оцінкою "Острова", сума компенсації складе $230 млн. у випадку, якщо компанія буде добудовувати підземну стоянку, і $250 млн. - якщо паркінг віддадуть київській владі. "Ця сума повинна бути ще затверджена і перевірена Мінфіном та іншими держвідомствами. Ми чекаємо офіційного результату", - додав пан Вишневський. Але з таким розрахунком компенсації в компанії згодні. "Якщо нам компенсують відразу всю суму, то ми готові говорити навіть про дисконт. Адже наша оцінка - це приблизно $200 млн. і ще приблизно $10 млн. за знесення ТРЦ. Якщо віддавати будуть землею, то тут ще потрібно домовлятися", - додав Вишневський.
Як писали, Анатолій Голубченко, перший заступник голови Київської міськдержадміністрації заявляв, що "Юджин" вибрав компенсаційну ділянку: "Це земля в районі ВДНГ у Голосіївському районі. Однак площа її ще не затверджена. Скільки власник компанії Вадим Новинський одержить гектарів, буде визначати Держуправління справами (ДУС) після остаточного узгодження акту про вартість проекту та розмір компенсації".
Андрій Вишневський також пояснив, на яких умовах "Юджин" тепер може погодитися перебудовувати підземну стоянку. "Проекту реконструкції поки немає. За нього повинна платити або держава, або наша компанія. Ми готові узятися, але якщо нам дозволять побудувати висотку за театром оперети, наприклад, офісний центр. Тоді цей паркінг знадобиться нашим клієнтам", - розповів Вишневський.
Швидше за все, на думку експертів, до виборів мера столиці питання про компенсації вирішуватися не буде, тому що представники Леоніда Черновецького зараз навряд чи візьмуться підписувати які-небудь документи про землю. Напевно, до цих виборів не буде вирішувати питання і Держуправління справами. Можна припустити, що й живими грішми пан Новинський компенсацію навряд чи одержить, якщо згадати, що саме Мінфін не погодився виділити відповідну суму з держбюджету країни. Оцінка ситуації схиляється до того, що "Юджину" все-таки віддадуть землею. Тим більше що й представники президентської канцелярії увесь час стверджували про компенсацію ділянками в столиці.
Виходить, що при сумі компенсації $200-250 млн. у районі ВДНГ, Новинський повинен одержати більше 300 га землі. "У районі ВДНГ зараз комерційна вартість сотки землі становить $50-60 тис., трохи далі - є пропозиції і по $20-30 тис. А вже ближче до автовокзалу ціна сотки становить близько $80 тис.", - повідомила Олена Негуляєва, провідний спеціаліст з комерційної нерухомості групи компаній "Планета Оболонь".
Можна припустити, що ДУС навряд чи захоче брати для розрахунку нижню планку комерційної вартості землі, тому що тоді прийдеться компенсувати більшою ділянкою. Виходить, що російському бізнесменові повинні віддати всю територію ВДНГ. Відповідно до інформації на сайті Державного управління справами, загальна площа території Національного комплексу "Експоцентр України" досягає 286,3 га. Виходить, що в компенсаційну ділянку ТОВ "Юджин" повинен увійти ще й шматочок Голосіївського лісу, територія якого прилягає до "Експоцентра".
Чи погодяться в такий спосіб компенсувати знесення ТРЦ перед головним стадіоном країни, зараз не береться прогнозувати ніхто. Однак якщо від знесення "Троїцького" буде залежати доля проведення Євро-2012 - все може бути, стверджують експерти. Адже вже 27 червня УЄФА обіцяє визначитися, чи здатна Україна провести матчі чемпіонату Європи з футболу.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас