ЄС і Японія стурбовані проблемами Тибету і китайських пельменів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Японія стурбовані проблемами Тибету і китайських пельменів

Аграрний ринок
167
У Токіо сьогодні пройшов 17-й щорічний саміт Японії і ЄС, на якому були погоджені позиції сторін щодо таких проблем, як перспективи світової економіки, зміна клімату, продовольча безпека у зв'язку з якістю китайських товарів і ситуація в Тибеті, повідомляє агентство Kyodo.
З японським прем'єр-міністром Ясуо Фукуда зустрічалися прем'єр-міністр країни-голови ЄС - Словенії Янеш Янса і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо.
Щодо проблеми зміни клімату сторони погодилися взяти участь у зусиллях зі створення механізму обмеження емісії вуглекислого газу після закінчення терміну дії Кіотського протоколу в 2012 році.
Керівники ЄС підтримали заклопотаність Японії останніми випадками отруєння імпортованими із КНР пельменями і висловилися за посилення міжнародного співробітництва в забезпеченні безпеки продуктів харчування. Вони також погодилися поліпшити систему обміну інформацією про небезпечні для здоров'я непродовольчі товари із третіх країн.
Під час переговорів була порушена і тибетська проблема. Напередодні під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Фукуда закликав Пекін "подивитися правді в очі, що тибетська проблема стала міжнародною”. У зв'язку з цим Японія і ЄС погодилися спонукати Китай розв'язати її.
Обидві сторони висловили заклопотаність перспективами зростання світової економіки через дисбаланс рахунків поточних операцій і закликали країни з великими профіцитами і дефіцитами рахунків поточних операцій почати конкретні заходи в рамках багатосторонніх консультацій під егідою Міжнародного валютного фонду. Експерти витлумачують цю фразу як заклик до Китаю зробити більш гнучким курс юаню та реформувати його фінансову систему відповідно до рекомендацій МВФ від квітня 2007 року
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас