Всесвітній банк рекомендує Кабміну відмінити заборону на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній банк рекомендує Кабміну відмінити заборону на експорт зерна

Аграрний ринок
182
Всесвітній банк рекомендує уряду України відмінити заборону на експорт зерна.
Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Всесвітнього банку Нгозі Оконджо-Івела, після зустрічі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
За словами Н.Оконджо-Івели, "це буде краще для України, тому що світові ціни на зерно є дуже високими". Крім того, вона додала, що відміна експорту позитивно вплине на внутрішній український ринок, а також Україна зможе зробити свій внесок в подолання продовольчої кризи на світових ринках.
Н.Оконджо-Івела повідомила, що Всесвітній банк на початку травня розробить концепцію розвитку аграрно-промислового комплексу України. У документі будуть пропозиції щодо лібералізації галузі сільського господарства, доступу до кредитів для фермерів, поліпшенню умов транспортування і зберігання продукції і тому подібне.
Говорячи про заходи щодо подолання інфляції в Україні, директор Всесвітнього банку зазначила, що схвалює жорсткі фіскальні заходи в боротьбі з інфляцією, а також запропонувала уряду звернути увагу на монетарну політику. На питання, чи обговорювалося представниками Кабміну таргетирування інфляції, вона відповіла, що над цим питанням уряд працює спільно з НБУ, і Всесвітній банк не сумнівається в їх компетенції. При цьому Н.Оконджо-Івела підкреслила, що гнучкість курсу гривні позитивно вплине на інфляцію.
Директор Всесвітнього банку заявила, що в цілому позитивно оцінює діяльність Кабміну щодо подолання світових тенденцій інфляції і антикорупційної боротьби.
Раніше сьогодні Президент України Віктор Ющенко зустрівся з Н.Оконджо-Івелою. Він зазначив, що Україна високо цінує допомогу банку, який вже 16 років підтримує нашу державу і надає значні ресурси для розвитку і просування реформ.
Як повідомлялося, Всесвітній банк з 1992 р. затвердив надання Україні 36 позик і чотирьох грантів на загальну суму 5,3 млрд дол. (вже отримано 3,7 млрд дол.), що становить майже 34% від всіх фінансових ресурсів, наданих Україні міжнародними фінансовими організаціями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас