Будинки для олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будинки для олігархів

Нерухомість
1221
Ця розкішна вілла знаходиться у відомому "гнізді" української еліти - селищі Конча-Заспа. Зовні будинок нагадує середньовічний замок - кручені сходи, готичні вікна та кам'яні коридори з величними колонами. В 7 спальнях, камінному залі, більярдній і декількох санвузлах можна легко заблудитися. А з вікон відкривається приголомшливий вид на Дніпро - особняк стоїть прямо біля затоки ріки. Ландшафтний дизайн двору бездоганний: на території площею 90 соток розміщені літній будиночок, сауна, альтанка, господарські приміщення і басейн.
Заступник директора агентства нерухомості "Даніелс Брок" Гаяне Мувсісян розповідає, що ціна 12 мільйонів доларів для будинку - не межа. "Зараз виставлений об'єкт за 15 мільйонів, але хазяї не дозволяють рекламувати його або розміщувати фото. І навіть показують його з небажанням і тільки деякими клієнтами", - пояснює ріелтор.
За її словами, останнім часом почастішали випадки так званої розвідки, коли "шпигун", представляючись покупцем, попросту підглядає інтер'єр, планування будинку і потім копіює їх на своєму об'єкті. Тому тепер агентам доводиться "перевіряти" клієнта. "Якщо це людина непублічна і незнайома, дивимося на її машину, годинник, одяг, намагаючись хоч якось підстрахувати себе", - говорить Гаяне.
Вілли на будь-який смак і гаманець
Майже у два рази менше - 7 мільйонів - прийдеться віддати за не менш гарний особняк у селі Вишеньки Бориспільського району. Цей триповерховий будинок просторіший - загальна площа становить 1,5 тисячі квадратних метрів. Тут є необхідний "джентльменський" набір будь-якого мільярдера - кілька спалень, бібліотека, величезний зал і кабінет. На додачу до цього в будинку є власний спортзал і зимовий сад, критий басейн і джакузі, а з вікна відкривається вид на озеро.
Для товстосумів-оригіналів у Кончі-Заспі є окрема пропозиція - розкішний будинок, оброблений корабельною дошкою, тиком і чорним болгарським каменем, виконаний у стилі модерн. Цей особняк-корабель зачаровує своєю простотою і ненав'язливою розкішшю. І тільки справжній знавець помітить, що стеля у кабінеті оброблена сухозлітним золотом, а картини на стінах коштують ціле багатство.
Будинок оточений сосновим лісом, тому жити тут не тільки престижно, але й корисно. За таке "здорове" житло потенційному покупцеві прийдеться віддати 6,3 мільйони доларів.
Одна із найвишуканіших пропозицій у селищі Віта Поштова - особняк за 4 мільйони доларів. Будинок оброблений мармуром і марсельським воском, а поруччя позолочені. У триповерховій віллі помістилися 4 спальні з гардеробними і санвузлами, кабінет, їдальня, камінний зал і зимовий сад. Для прислуги в особняку відведені окремі кімнати.
П'ятірку найдорожчих будинків під Києвом замикає ще один особняк у Кончі-Заспі, побудований за оригінальним архітектурним проектом. Крім стандартного набору всіх будинків такого рівня, у цієї вілли є власна перевага - цілий spa-комплекс із басейном з підсвічуванням і хвилею, що біжить, сауною, джакузі-аеро і кімнатою відпочинку. Коштує такий будиночок "усього" 2,75 мільйони доларів. Порівняно низька ціна обумовлена невеликою площею - триповерховий будинок займає всього 650 квадратних метрів.
Дешевше 2 мільйонів не знайдеш
За оцінками фахівця, мінімальна вартість готового будинку "під ключ" в елітному селищі - не менше 2-2,5 мільйонів доларів. Хоча Гаяне Мувсісян відзначає, що останнім часом зростання цін трохи сповільнилося: "Один покупець навіть знизив ціну на мільйон, щоб швидше продати об'єкт".
Більшість будинків перебувають у продажі вже більше півроку, але ріелтори не сумніваються, що вони незабаром будуть продані.
Елітна нерухомість в Україні іноді довго чекає свого хазяїна, але завжди знаходить покупця.
Характерний приклад: найдорожчі квартири Києва вартістю від 3 до 6,5 мільйонів доларів були розпродані всі до однієї менш ніж за рік. Тому й цим елітним особнякам агенти нерухомості дають термін не більше року. Нестачі охочих придбати особняк-мільйонник нема, тому в середньому ріелтор закриває 3-5 великих угод на рік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас