Китайські олігархи планують інвестувати в нерухомість на Тайвані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські олігархи планують інвестувати в нерухомість на Тайвані

Нерухомість
133
Група великих китайських бізнесменів, що діють у сфері нерухомості, відправилася у вівторок 22 квітня на Тайвань із метою вивчити можливості інвестування на острові, що не визнає юрисдикцію КНР.
Як повідомляє агентство Associated Press, це перший організований візит на Тайвань групи китайських бізнесменів, серед яких є декілька мільярдерів, що самостійно зробили своє багатство на економічному підйомі в Китаї в останнє десятиліття, і він став можливий тільки після обрання Ма Інцзю на посаду президента Тайваню. І хоча уряд і правляча компартія Китаю офіційно не визнають самопроголошений тайваньський уряд, недавно президент Китаю Ху Цзиньтао зустрівся з обраним віце-президентом Тайваню Вінсентом Сью в рамках економічного форуму в Хайнані як із представником бізнесу та позитивно оцінив можливість поліпшення економічних відносин між Пекіном і Тайбеєм.
На відміну від свого попередника, Ма Інцзю виступає за більш дружні відносини з материковим Китаєм, і сподівається залучити інвестиції з боку свого гігантського сусіда. За словами забудовника і голови правління гонконгської компанії Phoenix Satellite Television Лю Ченгла, що входить у зазначену групу, подорож почато з метою розвідки, оскільки “Тайвань є дуже важливим ринком нерухомості у Великому Китаї та у всьому азіатському регіоні”. У першу чергу китайські олігархи планують звернути свою увагу на можливість інвестування в сферах розваги та туризму, оскільки через потепління відносин між материковим Китаєм та Островом сотні тисяч китайців можуть виявити бажання відвідати Тайвань.
Одним з можливих об'єктів інвестування є комерційно-розважальний комплекс у місті Тайчун у центрі Тайваню. Проект оцінюється в 46 млрд. нових тайваньських доларів ($1,5 млрд.). Іншим таким об'єктом може бути тематичний парк недалеко від затоки біля міста Пінтун на півдні острова, вартістю 10 млрд. тайваньських доларів ($330 млн.).
За словами ще одного члена групи Паня Шию, перспектива того, що тисячі нових туристів з Китаю відвідають Тайвань, робить острів особливо привабливим для інвестицій у плані готельного бізнесу та інших секторів відпочинку і розваг.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас