Експерт: Ціни на нерухомість у світі будуть рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціни на нерухомість у світі будуть рости

Нерухомість
822
Нинішня цінова динаміка не дає підстав говорити про зниження надійності капіталовкладень в нерухомість за кордоном. Таку думку озвучив директор незалежного консалтингового центру "Кредит-Експерт" Юрій Філюк.
"У світі ринок нерухомості пропускає через себе більше 22% від всього фінансового обороту. Покупка нерухомості за кордоном була і залишається одним з найнадійніших видів капіталовкладень і приносить достатньо високий прибуток домовласникам, - сказав він. - І, не дивлячись на деяке зниження темпів зростання, ціни продовжують упевнено повзти вгору в більшості європейських країн".
За даними американського журналу Forbes, на першому місці в Європі за показниками зростання цін на нерухомість знаходиться Польща - тут ціни на житло підскочили на 28% за 2007 р. Особливо "відрізнилася" Варшава, де з 2004 по 2007 р. вартість нових квартир подвоїлася. Проте у зв'язку із зростанням відсотків по кредитах експерти прогнозують, що вже цього року зростання цін на житло в Польщі піде на спад. Істотно також виросла в ціні нерухомість на Кіпрі, в Ісландії, Норвегії, Швеції і Великобританії.
У Іспанії, починаючи з 2007 р., темпи зростання цін на нерухомість сповільнилися. Експерти пояснюють це великою кількістю непроданих будинків через перенасичення ринку. Проте, капіталовкладення в Іспанії не втрачають привабливості, особливо, враховуючи рішення іспанського уряду понизити податок на прибуток відносно іноземних власників від 35% до 18%.
У Франції зростання цін стримувалося великими обсягом будівництва, в Італії - зниженням споживчої довіри до нового житла, а в Данії - суворими законами і високими податками.
На думку Філюка, одною з причин зниження цін в Естонії, Греції, Німеччині і Ірландії стала централізація ризиків і залежність ціни на нерухомість в регіонах від вартості житла в столиці. "Люди, розуміючи, що вже не можуть придбати нерухомість в столиці, "перемикаються" на регіони", - зазначив він.
Експерт підкреслив, що сьогодні придбати нерухомість в деяких європейських країнах набагато простіше, ніж обзавестися будинком в Україні. Для українців такий вид інвестицій актуальний, перш за все, зважаючи на спекулятивний характер ціноутворення на вітчизняному ринку, зазначив Філюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас