Порошенко вважає доцільною активізацію участі НБУ в торгах на міжбанківському кредитному й валютному ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає доцільною активізацію участі НБУ в торгах на міжбанківському кредитному й валютному ринках

Валюта
435
Голова ради Національного банку Петро Порошенко вважає доцільною активізацію участі Національного банку в торгах на міжбанківських кредитних і міжбанківському валютному ринках.
Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Дзеркало Тижня".
"З метою вповільнення інфляції, "зниження температури" хворої української економіки доцільно перейти до активної грошово-кредитної політики, що передбачає активізацію участі Національного банку на міжбанківському кредитному ринку, значне розширення обсягів рефінансування, насамперед, під кредитування інвестиційних проектів", - зазначає Порошенко.
На його думку, потребує активізації й політика НБУ на міжбанківському валютному ринку з метою недопущення спекулятивних коливань курсу.
"(Доцільно) забезпечити максимальне наближення до прогнозних орієнтирів обмінного курсу, визначеного Основами грошово-кредитної політики на 2008 рік, більш активно застосовувати інтервенції (на міжбанку) для нейтралізації його спекулятивних коливань", - вважає голова ради НБУ.
Серед інших заходів антиінфляційного характеру, які могли б бути прийняті зараз, Порошенко називає нормативне обмеження споживчого кредитування, впровадження диференційованих ставок резервування в залежності від структури кредитного портфеля, забезпечення інформування позичальників про реальну вартість кредитів.
Голова ради НБУ також вказує на необхідність впровадження нових депозитних інструментів із процентними ставками, прив'язаними до фактичного індексу інфляції для стимулювання заощаджень; посилення контролю за рівнем так званих проблемних кредитів у банках, а також за дотриманням банками показників фінансової стабільності.
Порошенко, крім того, вважає важливим внесення змін до держбюджету-2008, що передбачають мінімізацію бюджетного дефіциту.
Як повідомляло агентство, у березні інфляція становила 3,8%, у січні - березні - 9,7, що перевищує урядовий прогноз на весь 2008 рік (9,6%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас