Росіяни зможуть оголошувати себе банкрутами, щоб позбутись боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни зможуть оголошувати себе банкрутами, щоб позбутись боргів

Валюта
454
Законопроект, що дозволяє банкротувати фізичних осіб, внесло в уряд Мінекономрозвитку. Поправки, пропоновані міністерством, дозволять боржникам уникнути конфіскації, скориставшись процедурою банкрутства, повідомляють "Ведомости".
Сьогодні банкрутами можна визнати тільки компанії або індивідуальних підприємців. Майно ж громадян, які не змогли розплатитися із кредиторами, за рішенням суду вилучається приставами. Розплачуватися доводиться до повного погашення боргу.
Неспроможним можна буде визнати громадянина, що протягом півроку не зміг розплатитися по боргах не менше 100 000 рублів. Ініціювати процедуру вправі кредитори або сам боржник, що зможе клопотатися про реструктуризацію боргу протягом п'яти років і навіть сам скласти її план.
При його дотриманні він буде вважатися вільним від боргів. У протилежному випадку боржника чекає розпродаж майна. Рішення про реструктуризацію прийме суд.
Якщо розмір конкурсної маси менше 100 000 рублів, а вимоги кредиторів не задоволені, то боржника можуть визнати банкрутом, якщо він не доведе наявність "важких життєвих обставин". Оголошувати себе банкрутом можна буде не частіше ніж раз на п'ять років.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас