Кількість багатіїв у світі виросла в 2007 р, незважаючи на кредитну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість багатіїв у світі виросла в 2007 р, незважаючи на кредитну кризу

Валюта
103
Число багатих (high net worth individuals) у світі зросло в 2007 році до 8 млн, незважаючи на складну ситуацію у світовій економіці, пише Financial Times з посиланням на дослідження Citi Private Bank та Knight Frank.
Торік число людей, що володіють коштами для інвестування в розмірі більше $1 млн крім основного житла, збільшилося на 4,5%.
Особливо сильне зростання відзначалося в країнах з економікою, що розвивається, таких, як Китай та Індія, а також у країнах з великими запасами природної сировини, наприклад, у Казахстані.
У Бразилії, Канаді, Австралії і Росії кількість багатих збільшилася більш ніж на 8500 у кожній із цих країн.
Як говориться в дослідженні, збільшення числа багатих перевершило за темпами як ВВП, так і ВВП на душу населення. Це говорить про те, що розрив між багатими та іншим населенням збільшується.
США усе ще лідирують за кількістю багатих. В Америці вони становлять 1% населення. 3,1 млн чоловік є доларовими мільйонерами, 460 - мільярдерами.
Друге місце займає Японія з 765 тис. доларовими мільйонерами, за нею йде Великобританія з 557 тис. мільйонерами. При цьому в Британії найбільш істотно виросло число мільярдерів. Воно збільшилося на 40% - з 35 до 49.
У Китаї число багатих зросло на 14% і досягло 373 тис., це майже стільки ж, скільки в Німеччині.
Автори доповіді відзначають, що інвестиційна активність багатих практично не змінилася, незважаючи на кредитну кризу 2007 року, вони лише вивели кошти зі структурних фінансових інструментів. Багаті пережили кризу набагато легше, ніж інституціональні інвестори завдяки диверсифікованості портфелів.
Більше 50% цих людей вкладають кошти в нерухомість, що сприяло підвищенню цін на люксові будинки по усім світі.
Однак торік з'явилися перші ознаки погіршення ситуації у зв'язку зі зниженням цін на дорогу нерухомість у низці місць Ірландії та США. Автори доповіді попереджають, що цього року падіння продовжиться, і багатії відчують на собі уповільнення економічного зростання
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас