Більшість багатих американців гроші отримали не в спадок, а "зробили" самі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість багатих американців гроші отримали не в спадок, а "зробили" самі

Казна та Політика
250
Робіть гроші, а не чекайте спадщини - це гасло сприяло появі більшості сучасних багатіїв в Америці, які їх заробили працею та розумом.
Це підтвердили останні дослідження в сфері нагромадження та заощадження коштів і цінностей, повідомляє Інтернет-ресурс MarketWatch.com
PNC Wealth Management провела опитування серед людей, чиї активи перевищують $500 тис., і з'ясувалося, що 69% заможних американців більшу частину своїх коштів одержали завдяки своїм заробіткам, доходам від власного бізнесу та інвестицій, 6% одержали гроші в спадок, а статки 25% більш ніж забезпечених американців стали результатом комбінації всіх цих способів збагатитися.
Величезне число багатих американців самостійно заробили свої гроші і тому вони менше в порівнянні зі спадкоємцями страшаться лихоліть в економіці, показує дослідження PNC. Ці дані збігаються з іншими дослідженнями в сфері "набутих статків". Відповідно до списків найбагатших у світі людей, що складаються журналом Forbes, серед тих, хто займає в ньому верхні позиції, мало просто спадкоємців великих статків. Верхні рядки, в основному, займають ті, хто сам зробив свої гроші.
Існує кілька відмінностей між спадкоємцями і тими, хто заробив сам своє багатство. По-перше, що заробили самі, краще "контролюють" свої гроші. Це виражається в тому, що вони більш впевнені в прийнятті рішень про те, чи зберігати кошти чи пускати в обіг. По-друге, вони легше йдуть на ризик для того, щоб досягти багатства.
Самостійно розбагатілі американці більше стурбовані економічною рецесією, але й відчувають більшу впевненість у тому, що зможуть подолати спад. На питання про рецесію тільки 36% сказали, що це для них проблема, 77% погодилися із твердженням, що вони настільки контролюють ситуацію, що не турбуються за своє фінансове майбутнє.
При цьому 27% спадкоємців висловили стурбованість рецесією, хоча 67% американців цієї категорії вважають, що вони цілком контролюють стан своїх фінансових коштів. Ті, хто успадкували свої статки, найчастіше сприймають себе як їхніх хоронителів для майбутніх поколінь. Через це вони такі обережні у своїх інвестиціях
З тим, що великі гроші рівнозначні щастю - погодилися три чверті з тих, хто заробив своє багатство самостійно. Спадкоємці більш схильні погоджуватися з такими твердженнями як - “Мої гроші позбавили мене від стресу і занепокоєння". Або ж - “Чим більше грошей мені вдасться одержати, тим більш щасливим я себе відчуваю”.
Але більше - це не обов'язково краще. Спадкоємці у два рази частіше погодилися із твердженням, що володіння великими грішми часто обходиться дорожче, ніж вони коштують, іншими словами, вони створюють більше проблем, ніж вирішують.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас