Біопаливо завдає шкоди планеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біопаливо завдає шкоди планеті

Енергетика
331
Експерти наукового комітету Європейського агентства з захисту навколишнього середовища виступили із заявою про те, що використання біопалива у великій кількості завдає шкоди планеті.
Екологи розкритикували політику Євросоюзу з використання біопалива. Вони повідомляють, що боротьба з парниковими газами є важливим завданням, однак упускаються з виду ті проблеми, які викликає масове використання біопалива.
Адже відповідно до планів ЄС, до 2020 року частка біопалива в загальній витраті палива в Європі повинна скласти 10%. А це багаторазово збільшить навантаження на ґрунт, зажадає значних водних ресурсів і стане загрозою біорозмаїттю.
Екологи підкреслюють, що, так як більша частина біопалива буде імпортуватися, то це приведе до вирубки тропічних лісів, щоб звільнити площі для вирощування паливних культур. Але ж саме ліси є легенями Землі, тому що виробляють більшу частину атмосферного кисню.
Відзначимо, що біопаливо в цей час навчилися одержувати з різних продуктів. Приміром, японці мають намір створювати біопаливо із трави, в Америці навчилися одержувати біопаливо з підстилок для домашньої птиці, а мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's заявляла про те, що відпрацьовану олію також буде пускати на виробництво біопалива.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас