Кличко подав у суд на Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко подав у суд на Черновецького

Кримінал
192
Кличко подав у суд у п'ятницю, 18 квітня. Приводом для позову стало проведення Черновецьким і членами його блоку в приміщенні міськадміністрації брифінгу для ЗМІ 15 квітня.
На думку Кличка, проведення брифінгу є протиправним і порушує законодавство про вибори. Позивач стверджує, що Черновецький, зловживаючи службовим становищем, використав приміщення держустанови, прес-службу міськадміністрації, офіційний інтернет-сайт адміністрації, комунальну телекомпанію "Київ" і підлеглих.
"На брифінгу Черновецький і посадові особи КМДА спонукали виборців підтримати його як кандидата в мери. Фактично був проведений публічний захід передвиборної агітації, оплачений не з коштів виборчого фонду, а за рахунок КМДА", - говориться в заяві, що наводять "Українські Новини".
Кличко вважає, що своїми діями Черновецький використовує адміністративний, фінансовий та організаційний ресурс.
Відповідно до Закону про місцеві вибори, територіальна виборча комісія може скасувати своє рішення про реєстрацію кандидата в мери, у тому числі на підставі рішення суду. Це рішення суду повинне встановлювати, що кандидат, що є посадовою особою органів держвлади або місцевого самоврядування, залучає або використовує у своїй агітації підлеглих, службовий транспорт, зв'язок та інші ресурси за місцем роботи.
Нагадаємо, дострокові вибори мера Києва та Київради відбудуться 25 травня. У кандидати вже зареєструвалася 61 людина.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас