Присяжнюк: Блокування роботи парламенту загрожує аграрному ринку. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Блокування роботи парламенту загрожує аграрному ринку.

Аграрний ринок
96
Блокування роботи парламенту загрожує аграрному ринку. Таку думку висловив РБК-Україна глава комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Микола Присяжнюк. "Якщо Рада не почне працювати і приймати необхідні закони з аграрних питань, якщо уряд не втрутиться в ситуацію, це приведе до краху вітчизняного виробника овочів, фруктів і інших продуктів харчування", - сказав він.
Присяжнюк зазначив, що сьогодні на порядку денному повинні були стояти всі аграрні питання, зокрема з боротьби з контрабандою зважаючи на актуальність цього питання. За даними дослідження Fruit-Іinform, оборот контрабандного ввезення тільки помідорів оцінюється в 70 тис. тонн на рік.
При цьому державний бюджет недоотримує майже 300 млн грн. "Наше завдання - законодавчо зробити контрабанду нецікавою економічно. І ці законопроекти, які пропонує наш комітет, - вони якраз направлені на це", - сказав народний депутат. "На жаль, коаліція, яка ратує за програму "Контрабанда СТОП", зірвала їх розгляд", - зазначив він. "Знову все йде до того, що роботи не буде. І незрозуміло, що хоче коаліція: "Контрабанду СТОП" або очолити цю контрабанду. Це різні речі", - підкреслив глава аграрного комітету.
Присяжнюк зазначив, що комітет ініціює ухвалення закону про оптові сільськогосподарські ринки, який дозволить виробникам овочів і фруктів продавати їх за нормальною ціною і зробить неможливою контрабанду економічно.
За висновком експертів, обсяги контрабанди помідорів, огірків, зелені та іншої сільгосппродукції поставили на межу знищення українських виробників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас