Нафта котирується на максимумах, але все-таки оптимізм на ринку падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта котирується на максимумах, але все-таки оптимізм на ринку падає

Фондовий ринок
214
Знову зниження курсу американського долара надало підтримку цінам на нафту. Вчора курс долара лише на кілька пунктів упав нижче попередніх мінімумів щодо європейської валюти, але цього було досить, для того, що б ціни на нафту знову досягли історичних максимумів.
Вартість бареля нафти на торгах у Лондоні в четвер досягла максимуму на рівні 113.30 дол. На Нью-йоркській товарній біржі котирування зміцнилися до рівня 115.45. До кінця торговельного дня котирування на біржах дещо знизилися в межах 1 долара за барель, і поки що не спостерігається ніяких причин для їх подальшого зниження.
Але все-таки варто відзначити, що оптимізм щодо подальшого зміцнення вартості нафти на ринку знижується. Деякі інвестори впевнені в тому, що котирування цін на нафту вже практично досягли свого максимуму і якщо буде подальше зростання, то воно буде незначним.
Швидше за все, з такою точкою зору варто погодитися, зважаючи на те, що останнє зростання цін пов'язане у першу чергу зі зниженням запасів нафти та нафтопродуктів у Сполучених Штатах. І тому можна припустити, що якщо проблеми із запасами будуть вирішені, котирування на нафту знизяться десь на 100 - 110 дол. за барель.
Позитивними даними для нафтового ринку є той факт, що останнім часом значно виріс попит на бензин і опалювальну нафту в азіатських країнах, і в першу чергу в Китаї. Що говорить про те, що навіть якщо темпи росту світової економіки уповільнюються, це не призведе до значного зниження попиту на нафту та нафтопродукти.
Тому, якщо зниження цін на нафту все-таки почнеться, не варто очікувати, що ціни впадуть значно і зможуть опуститися нижче рівня 100 дол. за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас