США готові боротися з українською корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готові боротися з українською корупцією

Кримінал
231
Уряд Сполучених Штатів Америки готовий надати будь-які ресурси, як людські, так і фінансові, для вирішення в Україні проблеми корупції в суддівському корпусі. Про це йшла мова під час зустрічі міністра юстиції України Миколи Оніщука із прокурорами Департаменту юстиції США.
Зустріч відбулася в рамках робочого візиту українського міністра в Сполучені Штати Америки, що буде тривати до 19 квітня 2008 року за запрошенням уряду США.
Міністр юстиції проінформував американських колег, що Міністерством юстиції України розроблений пакет антикорупційного законодавства, що, у випадку прийняття вищим законодавчим органом держави, дасть можливість визначити нові принципи запобігання і протидії корупції у всіх сферах життєдіяльності країни.
"Ми усвідомлюємо цю проблему і не стоїмо на місці", - відзначив він.
Оніщук відзначив, що прояв корупції в суддівському корпусі є для України на сьогодні проблемою національного рівня.
Зі свого боку представники Департаменту юстиції США запевнили українського міністра, що вони готові надати широку допомогу для подолання цього явища в Україні. Зокрема, уже найближчим часом Україні можуть бути запропоновані для реалізації проекти з питань судової етики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас