Ніхто не грає за великим рахунком: Огляд фондового ринку за тиждень (14 - 17 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніхто не грає за великим рахунком: Огляд фондового ринку за тиждень (14 - 17 квітня)

Фондовий ринок
188
На цьому тижні ринок рухався в бічному тренді: на початку тижня індекс продовжував падіння, а вже із середу напрямок його руху змінився. Але реальних змін ринку не відбувається, тому що ніхто не "грає за великим рахунком" - обсяги торгів мізерно малі.
"Мало того, що індекс ПФТС навряд чи можна вважати адекватним відображенням стану ринку (через вузький індексний кошик), вже другий тиждень сумою в 100 тис. грн. можна зрушити котирування практично будь-якого емітента в той або інший бік", - відзначає аналітик КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Катерина Лепенічева.
Великі гравці зайняли вичікувальну позицію і готують своїх клієнтів до покупок після довготермінових весняних свят, вважає аналітик.
"На наш погляд, до кінця квітня український фондовий ринок буде продовжувати коливатися в позначці в 940-950 пунктів, ми не очікуємо різкої зміни тренда. Але після закінчення травневих свят настрої учасників торгів можуть стати більш оптимістичними", - говорить Катерина Лепенічева.
На думку аналітика, найбільшим інтересом будуть користуватися акції машинобудівних і металургійних підприємств. У другу чергу потраплять акції коксохімічних, гірничозбагачувальних і енергогенеруючих компаній. "Поки що доля останніх залишається невизначеною - після ухвалення рішення про припинення процесу приватизації низки найбільших об'єктів, у тому числі генеруючи компаній", - відзначає Катерина Лепенічева.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас